Info Panel
Jūs esate čia:   Pagrindinis  /  Įvykiai  /  Įkurtas Tolerancijos ugdymo centras

Įkurtas Tolerancijos ugdymo centras

Gimnazijoje, bendradarbiaujant su Tarptautine komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti, įkurtas Tolerancijos ugdymo centras. Kasmet dalyvaujame įvairiuose projektuose, pilietinėje akcijoje „Atminimo žvakučių šviesa kiekviename lange“, lankomės muziejuose, kad geriau suprastume nacių ir sovietinio režimo nusikaltimus žmonijai, kartu su socialiniais partneriais organizuojame seminarus, mokymus rajono mokytojams, mokiniams. Rengiame Lietuvos žydų genocido aukų atminimo dienos minėjimus, minime Tarptautinę Holokausto aukų atminimo dieną, tvarkome Holokausto aukų kapus Kelmėje.

Parengėme ir gimnazijos leidybos centre išleidome metodinį leidinį „Idėjos dirbant su projekto „Išsigelbėjęs Lietuvos žydų vaikas pasakoja apie Šoa“ medžiaga“. Jame publikuojama mokytojų Redos Sakalauskienės, Rimos Servienės, Valerijos Puišienės, Vilmos Paulauskienės, Aurelijos Grincevičienės, Egidijaus Ūkso, Živilės Klimienės pateikta medžiaga ir mokinių darbai.

Tapome Švietimo ir mokslo ministerijos bei Valstybinio Vilniaus Gaono žydų muziejaus skelbto nacionalinio mokinių konkurso „Jie gyveno greta mūsų“ laureatais ir pelnėme Pasaulio Tautų Teisuolės Onos Šimaitės vardo premiją, savo veiklą pristatėme Vilniuje, muziejaus Tolerancijos centre. Už veiklą įamžinant Holokausto aukų atminimą, gimnazijos bendruomenė apdovanota tarptautine Karlo Plagės premija.

  2011  /  Įvykiai  /  Atnaujinta: 8 balandžio, 2015  /