Info Panel
Jūs esate čia:   Pagrindinis  /  Liudijimai  /  Apie sportą ir sportininkus

Apie sportą ir sportininkus

Tenisas ir tinklinis, krepšinis ir virvės traukimas, šaškės ir smiginis… Įvairios sporto šakos mėgstamos gimnazistų. Pastaraisiais metais pelnyta svarių pergalių: gimnazijos tinklininkai, vadovaujami trenerio Dariaus Barauskio, 2006 metais tapo Lietuvos olimpinio festivalio tinklinio varžybų nugalėtojais, skynė pergales Kelmės rajono mokinių bei pliažo tinklinio čempionatuose, 2006, 2009, 2010 metais tapo Kelmės rajono vyrų tinklinio čempionato I vietos laimėtojais, 2008-aisiais šiame čempionate laimėjo II, o 2007-aisiais – III vietą.

Virvės traukimo komanda, kuriai vadovauja mokytojas Vidmantas Gečas, 2007 metais tapo Lietuvos moksleivių sporto festivalio rajoninių, apskrities varžybų I vietos laimėtoja, respublikinėse varžybose užėmė V vietą. Virvės traukėjai tapo rajoninių varžybų nugalėtojais ir 2009, 2010 metais.  Šio mokytojo vadovaujami šaškių mėgėjai 2008 ir 2009 metais rajoninėse moksleivių varžybose užėmė II vietą.

Mokytojo Stasio Kurmio treniruojami krepšininkai ne kartą tapo prizinių vietų laimėtojais rajono mokinių krepšinio lygos „Husqvarna“ pirmenybėse, užimtos I, II vietos rajoninėse bei zoninėse mokinių olimpinio festivalio krepšinio varžybose. Šis mokytojas rūpinasi, kad gimnazijoje kasmet būtų organizuojamas Kalėdinis krepšinio turnyras. Beje, krepšinio komandos gimnazijoje – net kelios!  Jas treniruoja minėti mokytojai S.Kurmis ir V.Gečas.

Mokytojo V.Gečo vadovaujami gimnazijos krepšininkai sėkmingai dalyvauja rajono krepšinio pirmenybėse (jose žaidžia beveik vien suaugusiųjų komandos). Štai 2009 metais iš 14 komandų gimnazistai dalijosi 5-8 vietomis, o 2010 metų pirmenybėse jie jau laimėjo I vietą!

O kur dar salės futbolo mėgėjai, pelnę prizų rajono mokinių salės futbolo varžybose! Juos treniruoja S.Kurmis.

Gimnazija pagerbia buvusius mokytojus

Gimnazijoje kasmet organizuojamos rajoninės sporto varžybos, skirtos buvusiems gimnazijos mokytojams atminti. Padedant rėmėjams, buvusiems mūsų mokyklos mokiniams Romui Paulauskui ir Kęstui Levickui, rengiamos varžybos, skirtos kūno kultūros mokytojos Aleksandros Matkevičienės (1926 – 2000) atminimui. Rėmėjai įsteigė prizus įvairių sporto rungčių nugalėtojams, o gimnazijos leidybos centre išleistas mokytojos Laimos Grumadienės sudarytas leidinys „Atsiminimai apie mokytoją Aleksandrą Matkevičienę“. Jame apie 34 metus mūsų mokykloje dirbusią mokytoją pasakoja buvę jos kolegos, mokiniai, auklėtiniai: „Mokytoja A.Matkevičienė visada buvo pasitempusi, reikli sau ir mokiniams. Nepaprastai darbšti ji neapsiribojo vien darbu pamokose. Kiek laiko praleisdavo treniruodama mokinius, ruošdama juos olimpiadoms, turistų sąskrydžiams!”; „Ji buvo nuoširdi, jautri, malonu buvo su ja pabendrauti, pasikalbėti apie viską“; „Mokytojos A.Matkevičienės devizas buvo: jei dirbi, reikia labai gerai dirbti. Mokytoja turėjo daug savitų auklėjimo priemonių, ir tos priemonės buvo pagrįstos ne moralais arba skundais tėvams, bet nukreipiant susikaupusią energiją naudingam darbui“.

Gimnazijoje įprasmintas ir kito kūno kultūros ir matematikos mokytojo Antano Pociaus atminimas.

A.Pocius (1917–2001) gimė Raseinių apskrityje, mokėsi Karo mokykloje bei Vilniaus pedagoginiame institute. 1942 – 1944 metais Kelmės gimnazijoje dėstė matematiką ir kūno kultūrą. Pokario audros nubloškė mokytoją A.Pocių į JAV. Ten jis baigė Niujorko universitetą ir įgijo inžinieriaus specialybę. Būdamas darbštus ir kūrybingas jis aktyviai dalyvavo išeivijos lietuvių veikloje, dirbo Amerikos lietuvių „Ateities“ žurnale. Nenutraukė ryšių ir su Lietuva. Mokytoją A.Pocių Kelmės gimnazistai prisimena kaip ypač pasitempusį, inteligentišką žmogų. Jis sakydavęs, kad gimnazistą aplinkiniai turi pažinti iš orios eisenos, kilnios laikysenos, kultūringo elgesio…

Pagerbdama A.Pocių J.Graičiūno gimnazijos bendruomenė kas dveji metai organizuoja jaunųjų matematikų ir sportininkų turnyrą: į gimnaziją iš Kelmės bei Šiaulių rajonų mokyklų suvažiuoja jaunieji sportininkai – dalyvauti A.Pociaus atminimui skirtų sporto varžybų krepšinio, smiginio, šaškių, bendrosios fizinės parengties rungtyse, ir jaunieji matematikai – spręsti uždavinių ir laimėti prizų! Matematikos mokytojai, atlydėję į konkursą savo mokinius, diskutuoja apie tai, kaip matematika sudominti kuo daugiau mokinių, dalijasi sukaupta patirtimi, aptaria matematikos dėstymo naujoves.

Živilė Klimienė,
Kelmės J.Graičiūno gimnazijos direktoriaus pavaduotoja

  2015  /  Liudijimai  /  Atnaujinta: 10 balandžio, 2015  /